Η προθέρμανση

  • Αναρτήθηκε από Ntourziotis Team
  • στις 20:24 -
  • 0 σχόλια
Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσουμε το σώμα μας, πριν από κάθε μορφή άσκησης.
Η προθέρμανση λοιπόν είναι το σύνολο των ασκήσεων, που έχουν χρονικό περιθώριο 10 με 15 λεπτά και είναι υπεύθυνες για να προετοιμαστούμε τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Επίσης βοηθούν σε μεγάλο βαθμό την πρόληψη τραυματισμών.
Η προθέρμανση περιλαμβάνει ασκήσεις αερόβιας μορφής και ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Έναν σκοπό, που εξυπηρετεί είναι η αύξηση της ροής τους αίματος για την πλήρη αιμάτωση των μυϊκών ιστών όλου του σώματος και ιδίως της καρδιάς.
Με την προθέρμανση έχουμε σημάδια όπως αύξηση του καρδιακού ρυθμού και εντέλει βοηθάει το σώμα να δεχτεί μεγάλες επιβαρύνσεις.
Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε και στους τύπους προθέρμανσης.


Συμβουλή: Η προθέρμανση, όπως και το χαλάρωμα(αποθεραπεία), έχει το σημαντικό ρόλο μέσα σε ένα προπονητικό πρόγραμμα. Σε οποιοδήποτε άθλημα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κύριες μυικές ομάδες και το ζέσταμα να ξεκινάει από εκείνες.

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

0 σχόλια: