Πως να κάνετε την προπόνησή σας πιο αποδοτική

Αν ξεκινήσατε πρόσφατα την κολύμβηση θα έχετε παρατηρήσει ότι θα πρέπει να έχετε αρκετά πράγματα στο μυαλό σας όταν είστε στο νερό. Θα πρέπει να εντοπίσετε την πλησιέστερη σε εσάς πισίνα, να ενημερωθείτε για τις ώρες που είναι διαθέσιμη η πισίνα, να αποκτήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, και αφού τελειώσετε με αυτά υπάρχει και η δραστηριότητα που θέλετε να ασχοληθείτε, η κολύμβηση. Έχετε πολλά πράγματα να σκεφτείτε πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την προπόνηση σας, αλλά αν τα βάλετε σε μία τάξη η κολύμβηση είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικός ο χρόνος που αφιερώνετε στην πισίνα.


Έλα στην πισίνα με ένα πλάνο προπόνησης

Πριν φτάσεις στα αποδυτήρια θα πρέπει να έχεις αποφασίσει τι  θα περιέχει η προπόνησή σου. Αν ο στόχος σου είναι να βελτιώσεις την τεχνική σου, πρέπει να έχεις αποφασίσει τι ασκήσεις θα χρησιμοποιήσεις και ποιες κολυμβητικές δεξιότητες θα βελτιώσεις. Αν ο στόχος είναι να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση, πρέπει να ξέρεις τι θα περιέχει η προπόνησή σου. Ο χρόνος που περνάς στην πισίνα πρέπει να έχει κάποιο στόχο. Γράψε σε ένα κομμάτι χαρτί τις ασκήσεις και τα σετ που πρόκειται να κάνεις. Αυτό θα σου δώσει μεγαλύτερο κίνητρο και θα κάνει την προπόνησή σου πιο αποδοτική.

Κολύμπησε με ένα φίλο σου

Η κολύμβηση με άλλους αθλητές είναι πιο διασκεδαστική. Ο φίλος σου θα σε κάνει πιο υπεύθυνο, θα αρχίζεις την προπόνηση στην ώρα σου και θα ολοκληρώνεις την προπόνησή σου με τον τρόπο που πρέπει. Ο φίλος επίσης "συμπάσχει" μαζί σου κατά την διάρκεια ενός δύσκολου σετ και ανεβάζει λίγο τον συναγωνισμό.

Έλα στην πισίνα με όλον τον εξοπλισμό σου

Δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από το να φτάνεις στην πισίνα και να ανακαλύπτεις ότι έχεις ξεχάσει το μαγιό ή την πετσέτα στο σπίτι. Φτιάξε μία λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι στην πισίνα και να την συμβουλεύεσαι πριν ξεκινήσεις από το σπίτι.

Φρόντισε το μαγιό σου

Οι πισίνες έχουν χλώριο, κάποιες περισσότερο άλλες λιγότερο. Αυτό το χημικό μπορεί να καταστρέψει το μαγιό σου, και σε λιγότερο από ένα μήνα να χρειάζεσαι νέο. Μόλις τελειώσεις την προπόνησή σου ξέπλυνε το με νερό και μετά πίεσε το μερικές φορές για να φύγει το υπερβολικό νερό. Μην το στύψεις γιατί αυτό θα το καταστρέψει. Μετά άφησέ το να στεγνώσει έξω από την τσάντα σου.

Πολλοί κολυμβητές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στην πισίνα αρχίζουν και βαριούνται. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και θα δεις ότι ο χρόνος σου στην πισίνα θα γίνει πιο αποδοτικός και ευχάριστος. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάποιες συμβουλές σχετικά με το πρόγραμμά σου μην διστάζεις να ρωτήσεις κάποιον προπονητή κολύμβησης.

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

0 σχόλια: